Broodje Arnhemse ONDERWIJS BAZEN COMPLEXITEIT

Still Confused.
But on a much Higher Level now

We deden het al eens eerder. Een Broodje Onderwijs Bazen
Kleine Lunches met grootse bazen. Je hoeft geen directeur te zijn om Baas te wezen.
Arnhemse Onderwijs Bazen zijn mensen van invloed met invloed
meer gericht op impact dan op ego. Al mogen we daar ook in schuiven natuurlijk.
Want we zijn allemaal maar mensen. Soms is het fijn om onder elkaar te zijn.
Beetje te filosoferen over moeilijke dingen. Even zwart wit. Of juist in alle kleuren. Samen met iemand die deurtjes open doet die je nog niet kende. En waarvan je denkt wow! Dat is precies wat ik zocht. Of juist er achter komen dat je die deur graag dicht wil houden. Dat kan natuurlijk ook.

deuren-photo-277615-1

Om dingen echt anders te kunnen doen, moet je soms eerst anders kijken en anders denken. Het vraagt erom het denkkader dat je gebruikt tegen het licht te houden en te onderzoeken of een ander kader misschien een nieuwe opening biedt om je uit het moeras te trekken waar je met het oude kader in beland bent.’

Dat schrijft Ben Kuiken, journalist en (organisatie) filosoof in zijn nieuwe boek De Zin Makers . En daarom is hij onze gast tijdens ons volgens
Arnhems onderwijsBazen Broodje op woensdag 20 februari van 11.00 tot 13.00.
Want een mens moet toch eten nietwaar. En als je dan toch mag kiezen. Dan doen we dat graag in Stadsvilla Sonsbeek.

Samen filosoferen over organiseren, dat is wat bazen de hele dag (zouden) moeten doen.
Organisatiefilosofie, is dat niet een beetje een contradictio in terminus? Moderne organisaties lijken nu niet bepaald plekken waar veel ruimte is voor reflectie en het niet weten. Er moet namelijk nog wel gewerkt worden, en dat werken wordt in toenemende mate ingevuld met dingen doen, doelen stellen en die planmatig realiseren, actief en efficiënt, door middel van continu verbeteren vooruitgang boeken.

De filosofie biedt, net als bijvoorbeeld de kunst en de liefde, troost en bezinning. Door te vertragen en de tijd te nemen om te reflecteren op wat echt van waarde is en wat slechts schijn ontstaat ruimte om datgene wat nu zo belangrijk lijkt te relativeren. Praktische wijsheid als antwoord op de toenemende complexiteit.

U bent van harte welkom. En jij ook!

We hebben plek voor 25 mensen. En meestal zijn dat leuke.
Broodje inclusief boek wordt u aangeboden door Arnhems Onderwijsje

immers
” het enige dat we als mens kunnen doen,
is met elkaar delen wat we geloven en willen”

aanmelden kan vanaf 17 januari (vol=vol)
info@arnhemsonderwijsje.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *