Hart slag

onderwijscafe23feb

Ik spreek vanuit mijn hart dus ik ben voorbereid……..

Tijdens de derde editie van de Arnhems Onderwijscafé staat centraal: onderwijs waar je hart sneller van gaat kloppen. Als de stoelen op zijn en het publiek ook in de vensterbanken hangt doet meester Remco voor hoe hij als invaller de klas binnen valt. Met zijn koffer en gitaar.

Naast mij hoor ik: “Kunnen we hem ook vragen als we geen invaller nodig hebben”?

Meester Remco heeft passie voor onderwijs; zoveel is duidelijk. Over ons als publiek is hij minder enthousiast: “kinderen doen veel beter mee, zegt hij, die willen wel politieagent spelen als ik het vraag”. Meester Remco is van werken en iets leuks doen en dat herhalen. Ik heb er wel een beeld bij als ik hem zie en hoor. Jammer genoeg mag ik dan weer niet naar de mannen bijeenkomst van Arnhem Meestert die gaat komen. Heel jammer .

Dan stapt Hanno naar voren. Hanno (tatoeages/beanie) is directeur van Mijn School. Een school die het echt anders doet en ik kan het weten want mijn zoon zit daar op school. “Ik spreek vanuit mijn hart dus ik ben voorbereid, zegt hij”. Dat komt goed uit want Hanno valt in voor een spreker die helaas gemeld heeft dat hij ziek is. Ook hier een ongeremde passie voor onderwijs! Nog beter worden in wat je al goed kan….. de kans is groot dat dat lukt en daar word je gelukkig van. Als je Hanno hoort vertellen dan denk ik steeds: het klinkt zo logisch en eenvoudig en waarom lukt het dan zo vaak niet? Mijn zoon heeft het geluk gehad dat hij via de “Hanno-filosofie” heeft kunnen zien waar zijn kracht zit (maak van je beperking je gave!). Dat gun je echt iedereen…….

En ook de derde gast is een man (alsof het café al “OvermeesterT” is ☺) en hij luistert naar de naam Georgios Lazakis…. Jawel Griekse roots en rapper. Muziek omlijst zijn indringende verhaal. Over hoe hij is omgegaan met datgene wat hij niet kon veranderen. Zijn antwoord is School Of HeART Knocks. (Muziek+sport+gezondheid-docenten+rolmodellen).

Zijn persoonlijke verhaal maakt ons allemaal een beetje stil. Georgios die zijn leerlingen bedankt; die de hartslag van zijn kindje deelt en die zijn hart aan ons laat zien en voelen.

Wat een mooie mensen bij elkaar op een gewone dinsdagavond. Onderwijs vanuit je hart zodat je voorbereid bent en kinderen ziet. Met de bitterballen erbij delen we de flow van deze avond en nemen er iets van mee naar huis. De hartslag is luid en duidelijk te horen……..

Annelies Wiggers

annelies

One thought on “Hart slag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *