Juf Dianthe & Juf Lieke van de ProcesOpvangLocatie

Genomineerd omdat

Bijzondere leerkrachten, zijn leerkrachten die de vluchtelingen kinderen opvangen. Onderwijs in ingewikkelde omstandigheden. Korte onzekere opvang. Complexe problematiek. Ga er maar aan staan.
Dianthe en Lieke doen dat.
Elke dag staan ze daar stralend kinderen op te vangen en onderwijs te geven.

DianthaLieke-19

DianthaLieke-11

DianthaLieke-25

DianthaLieke-20

DianthaLieke-12

DianthaLieke-5

DianthaLieke-7

DianthaLieke-13

Dianthe en Lieke over onderwijs

“Ons werk is onvoorspelbaar, we weten nooit wat de dag brengt. De groepsgrootte en samenstelling verschilt per dag. Daar moesten wij in het begin aan wennen. Iedere leerling komt binnen met zijn eigen verhaal. Bij ons mogen ze kind zijn en hun zorgen voor even vergeten. De kinderen hebben veel in te halen en sommigen van hen hebben nog nooit een school van binnen gezien. Daarom is ons werk gericht op de school- en taalgewenningsfase. Onze missie is de kinderen handvaten te geven voor een goede start in het Nederlandse onderwijs. Wij bieden ritme, regelmaat en een gevoel van veiligheid. Bij het werken met deze doelgroep zien we direct wat voor verschil het onderwijs maakt. Dit maakt ons werk zo mooi en waardevol.”

DianthaLieke-16

DianthaLieke-4

DianthaLieke-3

One thought on “Juf Dianthe & Juf Lieke van de ProcesOpvangLocatie

  • Wat een mooi portret van twee topleraren! Mooi om te zien hoe jullie kinderen vanuit een veilige basis in enkele weken zoveel verder brengen. Weldoordacht improviseren kunnen jullie als geen ander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *