Meesters – Basisschool Kunstrijk

meesterskunstrijk3

Genomineerd omdat:
Mannen in het kippenhok.
Wat heerlijk om te werken op een basisschool met echte mannen!
Mannen in het onderwijs zorgen voor de nodige balans, en op onze basisschool Kunstrijk midden in het bruisende Klarendal zijn mannen een must! Het doorgaans met vrouwen bevolkte onderwijs, waar wandelgangengeroddel, gesprekken over de zwangerschap of overgang de overhand hebben is het een verademing om te merken hoe de dynamiek in een team veranderd wanneer er meer dan 1 man deel van uit maakt. En op basisschool Kunstrijk hebben we er maar liefst vier. Waarvan drie hier op de foto!

Wat de kinderen zeggen:

Over meester Rudy: “Hij legt het werk goed uit. Als je te klein schrijft, noemt hij dat het kabouterhandschrift. Hij is streng en houdt van toetsen.”
Over meester John: “Hij kan heel goed knutselen. Ik vind hem heel lief. We doen heel veel spelletjes. Ik ben blij dat hij me heeft leren lezen.”
Over meester Koen: “Hij is heel erg grappig. Hij maakt het werk heel leuk en is niet zo streng.”
Over meester Marinus: “Meester Marinus is heel lief en leuk. Hij geeft ons veel werk.

De Meesters over onderwijs:
meesterskunstrijk

Koen: “Iedere dag kun je weer het verschil maken voor dat ene kind. Vooral met de kinderen in deze wijk, moet je die kans iedere dag grijpen. Onderweg leren we een hoop en hebben we een hoop lol. Dat zijn mooie dingen om iedere dag na te streven.”

meesterkunstrijk1

Marinus: “Je weet nooit wat de dag brengt. Iedere dag is een uitdaging. Je moet er hard voor werken om de lessen leuk te maken. Dat doe ik door te luisteren naar wat de leerlingen willen. De interactie vind ik het mooist, na iedere periode merk je weer dat ze vooruit gaan. Die groei zien, prachtig.”

meesterkunstrijk

kunstrijkkids3

kunstrijkkids1

Rudy: “Ik vind het schitterend als ik de kinderen zie groeien, maar ook zie bloeien. Daar geniet ik van. Ik ben trots als kinderen meer bereiken dan er van ze verwacht wordt. Daarom is deze wijk prachtig om in te werken. Er zijn voor de leerlingen en hen verder helpen ontwikkelen maakt mijn vak het mooiste.”

2 thoughts on “Meesters – Basisschool Kunstrijk

  • Super school! Beide dochters zitten op Kunstrijk, hele leuke energie volle basisschool met erg leuke meesters en juffen. Mijn kinderen, hebben het ontzettend naar hun zin !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *