Meester Ad van De Troubadour

DSC_6631

DSC_6567

Genomineerd omdat
Stoere man met groot hart voor het onderwijs. Blijft zich telkens ontwikkelen. Gaat uitdaging met kracht aan.

DSC_6596

DSC_6617

Wat de kinderen zeggen
“Ik heb wel twee dagen nodig om alle leuke dingen aan meester Ad op te noemen. Hij is de beste leraar die ik ooit heb gehad. Hij is grappig, lief en soms ook een beetje streng. En een snoepkont, dat is hij ook!”

DSC_6608

DSC_6635

Meester Ad over onderwijs
Het beroep is enorm veelzijdig, met name in het basisonderwijs. Je kunt er van alles in kwijt. We doen tegenwoordig veel meer op het maatschappelijke vlak. In eerste instantie gaf ik voornamelijk les, nu komen daar allerlei sociale aspecten bij kijken. Ik vind het belangrijk om kinderen veel vertrouwen te geven. Ik laat hen meebeslissen en meekijken. Tijdens klassenvergaderingen geven ze aan wat ze belangrijk vinden, hoe de sfeer is en wat er zoal beter kan. Ze komen dan met allerlei zaken. De één wil een roltrap om geen trap meer te hoeven lopen, de ander wil dat de kapotte spiegel vervangen wordt. We leren hen dan meteen wat er reëel is en wat niet.”

DSC_6654

20 thoughts on “Meester Ad van De Troubadour

 • Wat een mooi stuk Ad! Precies zoals je bent. En wat een prachtige foto’s. En ook ik mis je nu al…

 • Mooi stukje! Zo jammer alleen dat je onze school na 35 jaar gaat verlaten en verder gaat op een andere school!
  Ik ben je dankbaar voor je tijd als mijn oude leraar nog en voor de jaren dat je mijn zoon hebt les gegeven!
  Ad, je bent een topper!

 • Meester Ad…

  Alleen maar Lof voor deze wijze docent.
  Voor mij meer dan 15 jaar geleden dat ik les van hem heb gehad, maar tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds veel aan zijn wijze lessen!

 • Helemaal mee eens. Lijst kan nog veel langer gemaakt worden! Heel veel succes en plezier op je nieuwe plek!
  Je oud-collega.

 • Dag Ad, prachtige foto’s, je was een fijne collega, veel plezier in je nieuwe baan en alvast een fijne vakantie.

 • Prachtig in beeld gebracht, je verdient het dat de schijnwerpers eens op jou worden gericht, veel succes met je nieuwe uitdaging.

 • Ad neemt deel aan de werkgroep die onderzoekt hoe de onderzoekende houding van kinderen en leerkrachten meer aandacht kan krijgen. Het leergebied OJW en onderwijsactiviteiten met betrekking tot wetenschap en techniek en kunssten lenen zich hier uitstekend voor. De foto’s zoals hierboven weergegeven illusteren dit. Ad kan in het uitdenken en opzetten van dit onderwijs veel betekenen.

 • Geweldig dat je bent genomineerd. Terecht, ik herinner me dat ik als stagiair bij jou in de klas met bewondering naar jou als rasechte ‘onderwijzer’ keek. Mooi die natuurlijke en ontspannen manier van begeleiden zodat kinderen met het grootst mogelijke plezier zich kunnen ontwikkelen en dus leren.

 • Wat een mooie reacties heb je al ontvangen :). Wat ik heb toe te voegen is dat ik zeer waardeer dat je de nadruk legt op de ervaring: mee laten denken in de klassenveragdering, naar buiten om te voelen en te beleven, vieren en het feest ook laten organiseren door de kinderen, kortom: ervaringen die ze nooit vergeten.

 • He Ad, wat ben je toch bescheiden dat je ons niet hebt verteld dat je genomineerd bent. Wij zijn blij dat we deze creatieve en kindgerichte onderwijsman nu bij ons op De Dorendal de uitdaging aangaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *