Juf Jacomine – Basisschool Confetti

jacomineconfetti3

Genomineerd omdat:
Ze is een kleuterjuf die elk kind in haar klas bijzonder vindt. Probeert aansluiting te vinden bij de belevingswereld van dit kind om leren en laten leren aan te laten sluiten bij de persoonlijke interesses van het kind. En als het niet goed gaat met een kind, vraagt zij zich af wat zij anders kan doen. Ze zal nooit zeggen dat het aan het kind ligt. Fantastisch. En heel betrokken op alle niveaus van de stichting. Ook dat nog!

Wat de kinderen zeggen:
Noor (6) & Julia (5): “Soms mogen we lippenstift op. En weet je, we vinden de juf eigenlijk heel grappig. Ze is heel lief en ze doet ook heel lief. Daarom geven wij altijd knuffels of kusjes op haar wang.”

confettikids

confettikids2

confetti

jacomineconfetti

Jacomine over onderwijs:

Ik hou zo van kinderen in de leeftijdsgroep 4 t/m 6 jaar. Deze kinderen zijn nog zo onbevangen, zijn vol vertrouwen, nieuwsgierig, leergierig, vrolijk en zijn nog zichzelf. Hebben nog geen last van hun omgeving en kunnen genieten van kleine, grappige dingen. Ze kunnen mij nog dagelijks ontroeren door hun opmerkingen, hun hunkering naar veiligheid. En als ik ze dat kan bieden, dan komen ze tot leren.
Daarbij vind ik een goede relatie met ouders ook heel belangrijk. We delen tenslotte hetzelfde belang en dat is het welzijn van hun kind.
Kinderen zijn je grootste spiegel. Geef en je krijgt terug! Soms bevalt het ‘resultaat’ je niet…dan ligt er iets waar ik mee aan de slag kan/moet gaan.
Elk kind zien! En elk kind het gevoel geven dat hij mag zijn wie hij is, daar ga ik voor.
En als dat op een school kan waar je als leerkracht de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Dan kun je als leerkracht het verschil maken!

jacomineconfetti2

7 thoughts on “Juf Jacomine – Basisschool Confetti

 • Jacomine is wat mij betreft leerkracht van het jaar ! Zo leuk om te zien en horen hoe ze met onze dochter omgaat. Echt een gepassioneerde vakvrouw. Onze dochter is zo dol op haar juf..van ons als ouders krijgt Jacomine de beker

 • Jacomine is een leerkracht die ieder kind ziet en erkent om wie hij/zij is.
  Ze laat de kinderen groeien op hun eigen tempo en in hun eigen kleur…
  Onze dochter heeft zich zo veilig en geliefd gevoeld bij deze juf, met een traan nemen we afscheid van haar aan het einde van het schooljaar… maar we denken met een grote lach aan deze juf terug!
  En… ze maakt de mooiste en meest geweldige verjaardagsmutsen die je ooit hebt gezien! Je verjaardag vieren is als kind al een feest maar bij deze juf voel je je echt heeeeel erg jarig!

  Voor ons de beste juf van Arnhem! Zij vindt voor ieder kind de juiste sleutel…

 • Juf Jacomine, een juf met oog voor elk kind! Deze juf ziet de kinderen en laat ze in hun waarde. Bij Jacomine mogen de kinderen zichzelf zijn met ieder zijn of haar eigen talent. Naar school gaan is een feestje wanneer je bij deze juf in de klas zit! En dan heb ik de verjaardagsmutsen, de berichtjes en vele andere kenmerken van Jacomine nog niet eens genoemd!
  Onze middelste heeft genoten het afgelopen schooljaar, volgend schooljaar heeft onze jongste de eer om bij haar in de klas te zitten!

 • Jacomine is niet alleen een super juf, maar ook een super collega! Ze is een aanwinst voor ons team en ik hoop nog lang jouw collega te mogen zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *